Styrka, smidighet och balans

Andning och rörelse kombineras i en kraftfull träning där olika former av yogaställningar inkluderas.

Nytt för terminen är att vi nu har fler yogaklasser.
Ett dagpass som vänder sig till män och ett pass för seniorer.

Yoga Senior vänder sig till nybörjare och seniorer som vill köra enklare övningar som inte belastar kroppen allt för mycket. Vår instruktör Souha leder oss framåt med en mjuk hand.

Yoga för stela män. Den här yogan är speciellt utformad för alla de män som har stela muskler, men passar givetvis alla män. Du får lära dig grunderna i yoga och kommer att guidas igenom olika positioner för att öka rörligheten samt stabilisera och stärka kroppen. Yoga är ett bra kompliment till annan träning och motverkar även stress.

Yoga är sanskrit och betyder förening av kropp, tanke och själ. Troligtvis uppstod yoga för mer än 3000 år och det finns i dag ca 200 olika former. Gemensamt för alla dessa är dock att man genom koncentration, andning och kroppsövningar når inre och yttre balans.

Yogan som erbjuds på GIF är My Spirit Yoga, vilket är en situationsanpassad yogaform som passar alla, oavsett erfarenhet och smidighet. Du bestämmer själv utifrån dina egna förutsättningar hur mycket du vill utmana dig själv och din kropp och med vilken intensitet du utför övningarna. Det som är viktigt är att inte göra våld på sig själv (himsa på sanskrit).

Varje yogaklass ser olika ut beroende på gruppens behov och energinivå. Ibland kan ett pass vara mer fysiskt med fler asanas (yogiska ställningar) medan det andra gånger har ett mjukare och lugnare fokus, med fler jathisövningar (rytmiska rörelser som mjukar upp kroppen), allt beroende på energitillgången i gruppen som helhet. Även olika typer av andningsövningar och kortare meditationer ingår.

Målet med yoga är att nå en inre förening mellan kropp och själ men resultatet av det är också en starkare och smidigare kropp, mer välbefinnande och ett större lugn. Kom ihåg att ett yogapass är din tid för dig själv, en tid som du unnar dig själv för att må bra!

Var?

Husiegårds Idrottshus, Husie kyrkoväg 92