.

Spinning

Kondition, förbränning och tempo

.

Spinning

Kondition, förbränning och tempo

.

Spinning

Kondition, förbränning och tempo

.

Spinning

Kondition, förbränning och tempo

.

Spinning

Kondition, förbränning och tempo

Spinning Malmö

Klättra upp för backar, susa fram på raksträckor och sprinta på upplopp – musikens variation och känsla gör det kul att träna kondition! Spinning är en enkel, rolig och effektiv konditionsträning i grupp på cykel som förbättrar framförallt din kondition och engergiförbrukning men benmusklerna tränas också effektivt. Instruktören leder dig genom hela passet. Hjälper dig att ställa in din cykelsadel och leder dig till toppen av ett brant berg, vårt mål är att ge alla deltagare en så positiv träningsupplevelse som möjligt.

Varje låt har sin egen karaktär, känsla och stil som utnyttjas till olika cykelscenarios, snabb sprint till drivande clubmusik eller klättring till tung rocklåt. Tempo och motstånd varieras efter musiken och du ställer själv in motståndet på cykeln och anpassar träningen efter din egen nivå. Det gör att du oavsett tidigare träningserfarenhet kan vara med.

Bästa träningen för att öka konditionen och syreupptagningsförmågan eftersom pulsen ligger på en hög nivå.

 

Råd och tips!

Se till att Du intagit vätska redan innan passet. Det Du dricker under passet har till uppgift att kyla ner Din kropp. Drick ljummen vätska. Om Du dricker kall vätska går det åt onödig energi att få den kroppstempererad och det finns risk för kramp i magen.
Trampa i ett jämt tempo. Inga ryck. Du skall bygga upp muskulaturen runt lederna, inte slita på dem.
Spänn alltid magen då Du tränar. Detta för att stabilisera ryggen. När Du blir trött i ländryggen är det lätt att ”släppa” magen och Du får lättare ont i ryggslutet.
Jobba ej statiskt med höftböjarmuskeln (Iliopsoas). Använd den istället att dra med när det är tungt.
Träna med förstånd. Pressa Dig inte om Du är förkyld eller på annat sätt inte känner Dig bra. Framför allt – träna för Din egen skull.
Arbeta med visualiseringstekniker. Om Du gör en cykel, båt eller kanalresa under klassen, spelar ingen roll. Välj det som passar Dig bäst.
Cykelskor är inget måste men enligt studier arbetar hamstringsmuskeln 50 % effektivare om skon sitter fast på pedalen.

KOMMANDE PASS
INSTRUKTÖRER
Kenneth Persson
Ulf Asklund
Anette Holmqvist
Frasse Fransson
PLATS
Husiegårds Idrottshus
Husie Kyrkoväg 92
FRÅGOR
info@videdalsgif.se
.
Vi jobbar för att varje pass ska vara roligt, fartfyllt och medryckande.